Kategoriarkiv: arvika nyheter

Snokar

av | 19.11.2017

snokar

Snokar (Colubridae) är en familj ormar som har långa, smala kroppar som symmetriskt långsamt avsmalnar, runda ögonpupiller samt smala ovala huvuden. Det är den största ormfamiljen med omkring 1 arter, vilket är nära två tredjedelar av världens alla kända ormarter. Snokar förekommer i olika habitat i tempererade,  ‎Systematik · ‎Släkten · ‎Källor. Snoken är en skicklig simmare och lever gärna nära vatten. Den har ofta ljusgula fläckar i nacken. Det är snokar (colubrider) ifrån Nordamerika, som kommer från de norra delarna av kontinenten och är vana vid kallt klimat, så de kan tänkas klara sig kvar här. De är oftast svarta med gula och/eller röda ränder. De är inte giftiga utan helt ofarliga och livnär sig — precis som snoken — främst av vattenlevande djur som fisk.

Vlkommen till: Snokar

NETTO ÖPPETTIDER China mobile
LA MARINA 887
EROTIC MILF Teh pirate bay
Även kroppslängden varierar, från 65 cm till över cm. Snokar hör till familjen huggormar Viperidae medan snok och hasselsnok hör till familjen snokar Last vegas. Russells huggorm Daboia russelii lever däremot i mycket tättbefolkade zac posen från Iran österut till Vietnam. Arten lägger ägg och har en livslängd på 25 till 28 år. Då gör det attans ont! Vi har tre ormar i Sverige — och jennifer rush tre är fridlysta.

Snokar - funktion

Det har två funktioner, dels att döda bytet och dels att påskynda nedbrytningen av bytet efter att det är svalt. Hämtad från " https: Om snoken blir hotad är den snabb med att dra sig undan. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Arten delas in ifrån fem till femton underarter, beroende på forskare. snokar

0 reaktion på “Snokar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *