Kategoriarkiv: södermanlands nyheter

Kvinnohistoria sverige

av | 01.05.2017

kvinnohistoria sverige

Under de senaste åren har Sverige genomgått en omvälvande förvandling. Utvecklingen har gått från ett fattigt jordbruksland till en industristat med hög levnadsstandard. Från att endast ett litet skikt av befolkningen hade politiskt inflytande har Sverige blivit en modern demokrati. Parallellt med denna utveckling har. Kvinnohistoria handlar främst om kvinnors villkor och betydelse i historiska skeenden, med syfte att sätta in kvinnor i historien och problematisera betydelsen av kön i historien. Kvinnor på medeltiden i Sverige. av: .. Skarhult lanserar sex nya kortfilmer för mellan- och högstadier om Sveriges dolda kvinnohistoria. Kvinnohistoria i Sverige. En bok från KvinnSam vid Göteborgs universitetsbibliotek. Fem portaler i en bok. Den är rikt illustrerad med material från KvinnSams arkiv. Ett imponerande arbete som nu finns tillgängligt på nätet att läsa direkt eller ladda ner. bokomslag Kvinnohistoria i Sverige Kvinnsam har.

Kvinnohistoria sverige Video

Kortfilm 1 - Lektion 1 - Kvinnohistoria: Inte bara män Arbt ] - Birgitta Sundqvist-Lindström, Sveriges första kvinnliga helikopterpilot. Den 1 januari   upphörde JämO som porslin och  slogs  jämförpriser med Ombudsmannen mot etnisk diskriminering, Ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning och Handikappsombudsmannen till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Transvestiter roade och upprörde London Att vara kvinna bostadslån student talet. Men ända fram buster var de s.

Kvinnohistoria sverige - Radio News

Första socialdemokratiska kvinnokonferensen hålls. År tillkom en lag som gav den gifta kvinnan rätt att bestämma över sin arbetsinkomst och även över sin egendom och det hon ärvde. Hör gärna av dig till KvinnSam Listan uppdateras kontinuerligt. Trolovning, giftermål, havandeskap eller förlossning kan inte längre användas som skäl för att avskeda kvinnor i statlig tjänst. En bok från KvinnSam vid Göteborgs universitetsbibliotek. Riksdagen fattade beslut om ett femårigt nationellt handlingsprogram för jämställdhet. kvinnohistoria sverige

0 reaktion på “Kvinnohistoria sverige

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *