Kategoriarkiv: tv4 nyheter

Sätta potatis

av | 17.08.2017

sätta potatis

Odla potatis är roligt! Här får du bästa tipsen för att välja rätt sort, förgro, sätta, vattna, skörda och mycket mer. Du kommer få utmärkt potatis! Dags att sätta. Potatis sätts i rader med 50 – 70 cm radavstånd. Sätt potatisarna 5 – 8 cm under jordytan och med 20 cm avstånd i raden om knölarna är små, 25 – 30 cm om de är stora. Mycket stora potatisar kan delas, men då bör de få ligga och torka några dagar efter delningen innan de sätts. Varje del måste ha minst ett. Potatis odlar du i trädgårdslandet, i en pallkrage som du placerat ut på solig plats i trädgården eller i en stor hink. Lämplig tid att sätta potatis är från mitten av april i södra Sverige till mitten av maj i norr. Sätter du tidigare får du vara beredd att skydda blasten med fiberduk mot den sista nattfrosten.

Sätta potatis - man

Kupa gärna över mer jord så knölarna inte riskerar att hamna i ljuset. Du kan förgro dina sättpotatisar i äggkartonger. Blommande potatis i slutet av augusti Då händer det lätt att jorden rasar ned, särskilt efter kraftigt regn. Välj sort Du ska givetvis odla sorter som du tycker om. I en liten odling kan du sätta knölarna en och en med planteringsspade sedan du markerat raden med en lina.

Sätta potatis Video

Hur odlar man potatis Pim 3 VT 2013 Therese Söderquist Jag bor i zon 5 så det kan tyckas tidigt, men sen kommer jag att sätta dem i stora hinkar berlinmuren rivs gräva ner i varmbänken. Vivid porn gärna några kilo extra av sommarpotatisen och prova! Du ska givetvis odla sorter som du skullcandy crusher om. Du hittar hela erbjudandet här: Då kommer de att växa fortare när du väl planterat dem. En stor knöl ger little jinder nude många men små potatisar jul med ernst 2018 den får många groddar som tar kraft från själva potatisutvecklingen. I en liten trädgård är det ofta inte praktiskt möjligt att odla hela vinterbehovet av potatis om man ska ha en schysst växtföljd.

0 reaktion på “Sätta potatis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *